2021-10-02 08:00:27• hírek • Agerpres

Cîțu: 2021-ben 5,7 milliárd lejjel több pénzt kapott az egészségügy, mint tavaly

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Idén 5,7 milliárd lejjel többet költött az állam egészségügyre, mint tavaly - mondta pénteki sajtónyilatkozatában Florin Cîţu.

A kormányfő beszámolója szerint a konstancai járványkórház 22,6 millió lejes uniós támogatásban részesült az egészségügyi válságkezelő keretből. Ebből 5 millió lejt használtak fel ebben az évben, de úgy tűnik, nem használták fel megfelelően - jelentette ki az egészségügyi intézménynél péntek reggel történt, hét halálos áldozattal járó tűzesetre utalva.

2021 elején 58,3 milliárd lejt különítettek el az állami költségvetésből az egészségügy számára. A költségvetés-kiigazításkor 4,5 milliárddal egészítették ki az összeget, majd az elmúlt napokban további 400 milliót utaltak ki az egészségügynek, ebből 70 milliót az intenzív terápiás osztályoknak, a többit gyógyszerbeszerzésre. Ez azt jelenti, hogy 2021-ben 5,7 milliárd lejjel többet kapott az egészségügy, mint tavaly, és 10 milliárddal többet, mint tavalyelőtt - részletezte Florin Cîţu a kormánypalotában tartott sajtónyilatkozatán.

A miniszterelnök hozzátette, a konstancai járványkórház idén 5 millió lejt költött el a járványkezelésre kiutalt uniós alapból. 'Pénz volt, de úgy tűnik, nem a helyzetnek megfelelően költötték el' - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: